Muse sprema ambicioznu svjetsku turneju

Muse

Poznati britanski rok bend Muse planira ambicioznu svjetsku turneju, ako je suditi po riječima njenog reditelja koji je otkrio da će članovi benda na koncertima između ostalog “levitirati na magnetima”.

Rok trio iz Devonšira se nedavno vratio sa svjetske turneje “Drones”, na kojoj su punili stadione i bili hedlajneri Glastonberija, a njihovi koncerti bili su puni spektakularnih efekata. Međutim, bend planira da na sljedećim nastupima pruži fanovima još više.

“Smiješno je, ali naš izazov je da uvijek pokušavamo da izmislimo nešto još luđe. Uhvatiti esenciju aktuelnog trenutka benda i uklopiti je u turneju je moj stalni izazov”, izjavio je reditelj turneje Glen Rou na MUSEXPO konferenciji, piše “Music Week”.

“Želimo da napravimo binu od magneta, tako da bend može da levitira na njoj. To je jedna od onih stvari koje me drže budnim svake noći. Ako ovdje ima nekih tehničara koji znaju sa magnetima, neka se jave, jer to ćemo pokušati da odradimo”, dodao je Rou.

U međuvremenu, frontmen Met Belami je nedavno iznio ideju da bi Muse mogao da odradi i intimniju turneju po klubovima, gdje bi setlista bila sastavljena po željama fanova. Na Internetu je čak pokrenuta i peticija kako bi fanovi natjerali britanske rokere da ostvare ovu zamisao.

vijesti.me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s