Bitipatibi koncertom na 20/44 najavio novi album

Bitipatibi

Iznenadni koncert benda Bitipatibi u potpaljublju obradovao je sve ljubitelje alternativnog dream shoegaze zvuka. Jednoipočasovnom svirkom u prepunom Klubu 20/44 ovaj mladi bend specifičnog zvuka najavio je izlazak novog albuma.

Razliveni psihodelični tonovi i chilling elektro zvuci uz predivan vokal Une Gašić širili su se potpalubljem. Poznato je da se Bitipatibi na 20/44 oseća kao kod kuće, s obzirom na to da su live verzije svojih pesama snimali baš na tom mestu odakle se vidi Beograd, voda i noć, što u potpunosti odgovara senzibilitetu benda. Ovim nastupom članovi benda najavili su početak koncertne promocije albuma, a publika je imala prilike da premijerno čuje nekoliko pesama sa novog albuma. Singl novog albuma „Pesma Beogradu“ izašao je još u septembru ove godine, dok se izlazak novog albuma očekuje za Novu godinu.

Nizale su se pesme „Andrija“, „Teget“, „Mi smo od šećera“, „Milutine“, „Strela“, „Mali betmeni“, zatim i nekoliko pesama sa novog albuma, a, sudeći po reakcijama publike, novi album naići će na odličan odziv među fanovima!

Bitipatibi su jedan od najtalentovanijih novih underground rock sastava na našoj muzičkoj sceni. Nastali su 2009, i posle manjih i većih koncertnih pojavljivanja, stekli puno poštovanje poklonika shoegaze zvuka širom regiona. Svojim debi albumom „Lešnici divlji“, 2013, oduševili su kritičare, ali i publiku. Album je karakterističan po tome što je putem razmene sve više nalazio put do slušalaca, da bi polako postao jedan od poznatijih novih projekata sa beogradske scene u poslednjih nekoliko godina. Album se može besplatno preuzeti na ovom linku, kao i svi demo snimci. Procedura za download je Buy Now, pa gde piše Name Your Price, upiše se nula.

adriadaily.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s