Veći dio Autogenog treninga večeras u Nikšiću

Crnogorski muzičar Dino Kapetanović po povratku iz Slovenije počeo je sa akustičnim autorskim večerima, pa je nedavno imao samostalni nastup u Podgorici. Sada tu priču polako proširuje kada je broj članova u pitanju, a već večeras u nikšićkom Blues Brothers baru od 21 čas napraviće nešto drugačiji štimung, pišu Dnevne novine.

“Repertoar je na svakom koncertu drugačiji, po osjećaju se sačinjava. Uglavnom su to akustične verzije pjesama Autogenog treninga i neke nove i stare pjesme koje nijesu objavljivane”, ističe muzičar.

Iako je najavljivano skupljanje benda još za jul, ali i objavljivanje albuma, on ističe da iz opravdanih razloga nijesu mogli da se okupe. Sa druge strane, u pomenutom solo projektu dobio je pojačanje i to iz matičnog benda.

“Ma da, najavljivali smo svi to okupljanje u julu, kao i izlazak albuma, ali nije se sve to izdešavalo, iz stvarno opravdanih razloga o kojima ne bih sada da pričam. Solo autorske večeri su aktuelne i nijesu više solo. Priključio mi se, a ko drugi nego Veljko Vučurović, koji je član benda i sa kojim se jako lijepo razumijem i odrađujem stvari lagano i bez komplikacija. Ako ne odradimo stvar za pola sata, osjetimo se kao nesposobnjakovići. Ne znam koje ćemo gradove sve posjetiti. Valjda tamo gdje bude interesovanja. Ja ću se potruditi da stignemo svugdje”, kaže Kapetanović i ističe da o Autogenom treningu i mogućnosti okupljanja svih članova ne može ništa konkretno da kaže.

“Situacija je takva da sve što odgovorim na ovo pitanje može biti laž”.

Prošle nedjelje Kapetanović se u Podgorici pridružio bendu Deca iz vode, otpjevao numeru “Budi sam na ulici”, a preksinoć sa Petrom Šundićem održao i tradicionalni Tribute to EKV. On kaže da je uticaj Ekatarine veliki, ali da isto tako i crpimo to nasljeđe.

“I jedno i drugo u velikoj mjeri. Na mene je taj bend, kao i mnogi drugi, dosta uticao. Već je peta godina kako svakog novembra radimo večeri EKV-a koje se dešavaju već dvije decenije u čitavom regionu. Nije mi dosadilo da sviram njihove pjesme kao što mi nije dosadilo da slušam njihov rad i osjećam da nikada neće nastupiti taj momenat. Oni su, između ostalih, uvijek dobar podsjetnik kako umjetnosti treba pristupiti”, misli sagovornik.

A vrijeme u kom je stvarao EKV i u kom stvara današnja generacija muzičara, razlikuje se u mnogome, pa na kraju, Kapetanović zaključuje da trenutnu muzičku, političku i socijalnu situaciju u zemlji može prokomentarisati na isti način, samo jednim odgovorom:

“To su tri pitanja i tri sfere u jednom. Ali nema veze, odgovor je isti ‘Neka nam je Bog u pomoći'”.

cdm.me

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s