Paralelne vizije na bis 7. decembra

Festival muzičkog filma – Paralelne vizije dobiće omanji bis, projekcijama najboljih ovogodišnjih ostvarenja..

Nakon prvog izdanja Festivala muzičkog filma – Paralelne vizije ovog septembra, Dom omladine Beograda i Paralel – Beogradski Festival Subkulture na zadovoljstvo ljubitelja filma i muzike, u sredu, 7. decembra u Bioskopu DOB ponovo prikazuju dva najbolja ostvarenja sa ovog festivala.

Muzički dokumentarac holivudske produkcije, Rokabili svet, sa našim Đorđem Stijepovićem, kao jednim od glavnih protagonista, dok će drugi ostvarenje biti igrani biografski film o Nini Simon.

Rokabili svet vodi vas iza fasade fenomena, i kroz priču o nekim od najživopisnijih macana i mačaka ovog supkulturnog pokreta daje uvid u srž njegovog života. Rokabili je danas globalni fenomen, ne više samo američki. To je svet koji se može sresti maltene na svakom koraku i u Evropi, Južnoj Americi, Japanu, Južnoj Africi…

Nakon prvog filma sledi projekcija jed od najkontroverznijih filmova koji je dospeo u bioskopae 2016, a za temu ima isečak iz života žene koja spada u najneobičnije i najtalentovanije umetnike dvadesetog veka. Njen hipnotički glas i čarobni stihovi, ali i njen politički aktivizam, učinili su nezaboravnu Ninu Simon ikonom američke muzike i legendom još za života.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s