“Fish in oil” krajem februara predstavlja novi album u Nišu

Beogradski kros-over sastav “Fish in oil” će posle dužeg vremena održati samostalni koncert u Nišu, u petak 24. februara u klubu Feedback.

Bend koji je niškoj publici ostao u sećanju po sjajnim nastupima na Nišvil džez festivalu iz 2011. i 2014. godine, ovom prilikom će imati i koncertnu promociju novog, duplog albuma pod nazivom “Tri ključa“, koji je krajem decembra 2016. objavljen u izdanju Metropolis records iz Beograda.

Od svog nastanka 1993. godine u Prištini grupa “Fish in oil” je prošla kroz brojne inkarnacije, a njeni članovi su bili mnogi kvalitetni muzičari koji su poslednjih dvadesetak godina prisutni na domaćoj sceni. Grupa izvodi instrumentalnu fusion muziku na tragu bluzu, rokenrolu, surfu, etno muzici, fri džezu, filmskoj muzici, pank roku…, izbegavajući svrstavanje u bilo koji od tih pravaca – kažu organizatori.

U proteklih nekoliko godina grupa “Fish in oil” je nastupila na brojnim festivalima u Srbiji i regionu. Članovi benda su Branislav Radojković – kontrabas / električni bas, Tom Feđa Franklin – bubanj, Veljko Nikolić – Papa Nik – perkusije, Dušan Petrović – saksofoni / flauta i Bratislav Radovanović – gitara.

Organizatori najavljuju da će pretprodaja ulaznica početi naredne nedelje, ali zasada nema informacija o cenama.

juznevesti.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s