Povratak Kojota nakon 16 godina

Kojoti se vraćaju nakon stanke od 16 godina: I dalje 'deremo'
Foto: Davor Puklavec

Ovo u životu nisam doživio, hvala vam, rekao je Alen Marin prepunom Boćarskom domu u subotu. Pjevač grupe Kojoti na pozornicu je s drugim članovima benda stao prvi put nakon 16 godina.

Kojoti su bili savršeno usklađeni i uigrani, a Marin pun energije tako da se činilo kao da te pauze nije ni bilo. Koncert su rock zvijezde devedesetih započeli pjesmom Iggyja Popa ‘I Wanna Be Your Dog’, kojega su često isticali kao svojeg idola.

Alen Marin i ekipa u sat vremena svirali su sve svoje velike hitove s tri objavljena albuma, iz 1995., 1996. i 1998. godine, između ostalih i ‘Trese, lupa, udara’, ‘Halucinacija’, ‘Hodala je pola metra iznad zemlje’, ‘Lud od slobode’ i dr. Oduševljena publika pjevala je s Marinom, prvi redovi bili su rezervirani za skakanje, a najveći obožavatelji došli su s transparentima.

– Neću puno pričati, ali ovo je nevjerojatno, ljudi su se stvarno potrudili. Hvala vam, Zagrebe – rekao je pjevač, dok je gitarist Davor Viduka također zahvalio publici i istaknuo da su im ‘večeras emocije velike’.

Kojoti su se vratili na bis i odsvirali dvije pjesme za kraj te tako zatvorili dvodnevni rock festival Brijačnica, na kojem su, osim njih, svirali i Pips, Chips&Videoclips, Obojeni program, Jonathan, Gatuzo, Mašinko i drugi.

– Vidimo se uskoro, i to brzo – rekao je Marin. Kojoti su svirali u staroj, najpoznatijoj postavi, u kojoj su, osim Marina i Viduke, Bobo Grujičić na bubnjevima te Vanja Marin na basu.

Nakon više od 16 godina kultni vinkovačko-zagrebački bend objavit će novi singl koji će se naći na best of kompilaciji. Posljednji koncert Kojoti su imali u Zadru 2000., a bili su jedan od najpoznatijih bendova 90-ih u Hrvatskoj.

Kojoti nisu otkrili hoće li uskoro snimati novi album.

24sata.hr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s