Prvo vinyl izdanje i proslava 20 godina postojanja Vasil Hadžimanov benda

Vasil Hadžimanov Band ove godine slavi 20 godina postojanja i rada na muzičkoj sceni. Do sada su objavili 6 albuma koji su osvojili brojne nagrade, dok je njihova muzika proglašena za umetnička dela od visokog nacionalnog i kulturnog značaja za Srbiju.

“ALIVE – The Essential” album na vinyl-u sadrži pažljivo birane i najslušanije numere po listama radio stanica iz čitavog sveta, a sa istoimenog CD izdanja. Kompozicije su autorske i potpisuju ih Vasil Hadžimanov, Branko Trijić i Miroslav Tovirac, dok su neke i zajedničko autorsko delo celog benda. Muzički producenti ovog izdanja bili su Alen Hadži-Stefanov iz Makedonije i Mark Wingfield iz Sjedinjenih Država.

U javnosti se pojavio pod etiketom američke izdavačke kuće MoonJune Records, a kao licencno CD i vinyl izdanje, pod etiketom “Metropolis Music Jazz”, muzičke kuće Metropolis Music iz Beograda. Ovaj album uspeo je da osvoji i publiku i muzičke kritičare na međunarodnom nivou, te već do sada broji više od 40 objavljenih recenzija, među kojima su i engleski The Guardian i čuveni američki muzički magazin DownBeat, koji ga je ove godine čak uvrstio i na listu najboljih albuma 2016. godine.

Za Vasil Hadžimanov Band ovo je prvo izdanje na vinyl-u, a takođe, u novijoj istoriji, i za muzičku kuću Metropolis Music.

Veliki beogradski koncert održaće se 10. marta u sali Amerikana Doma omladine Beograda, u 21 sat. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Doma omladine, kao i na svim Eventim prodajnim mestima, po ceni od 800 dinara. Uz svaku kupljenu ulaznicu ostvaruje se 25 odsto popusta prilikom kupovine ploče u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21, Beograd).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s