Sampha objavio novi album „Process“

Britanski neo soul/r’n’b umetnik Sampha ovog meseca je objavio svoj prvi studijski album nakon devet godina, koliko se bavi muzikom. Album naslovljen „Process“, prethodno je najavljen singlom „(No One Knows Me) Like The Piano“, koji je pokupio pozitivne kritike, kako publike, tako i kritičara.

Album je u svoje prve dve nedelje u etru dobio samo pozitivne recenzije kritičara koji album ocenjuju najvišim ocenama i daju mu epitete kao što su „zvuk slamanja srca“, „toliko dobar da ostavlja bez daha“ i „R’n’B koji je ličan a ne senzualan“.

Muzika koju Sampha izvodi kombinacija je soula, elektronike i hiphopa i vođen je minimalizmom na polju aranžmanima, što dodatno skreće pažnju na vokal i tekstove. Album su producirali Sampha i Rodaidh McDonald i predstavlja pevačevo najzrelije izdanje do sad. Inspirisan tragedijama koje su u skorije vreme obeležile Samphin život, album odiše setnom atmosferom i tematski se prvenstveno bavi prolaznošću. Izdanje nosi deset kompozicija od kojih je na jednoj kao koautor potpisan i Kanye West.

Pored samostalnog rada, Sampha je pisao numere i za druge izvođače među kojima se nalaze Drake, Kanye West, Beyonce, Frank Ocean, FKA Twigs i drugi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s