Merchandise 19. aprila u Elektropioniru

16602270_1466110146733498_906587381648590753_o

Američki bend Merchandise svoj premijerni koncert u Srbiji i Beogradu održaće u sredu 19. aprila u klubu Elektropionir.

Merchandise dolaze iz Tampe, grada u Floridi poznatom po DIY punk i hard core sceni. Upravo s tim zvukom su i krenuli 2008. godine okupivši oko sebe publiku underground punk/hard core scene. Međutim ljubav prema jazz i dub muzici je vrlo brzo preokrenula njihov punkerski hard core zvuk u mračniji post punk prožet elektronikom. Sadašnji zvuk benda može da se usporedi sa ranim radovima The Smiths, New Order, Suicide, Joy Division, mada su ih na početku karijere uspoređivali sa Fugazi i Black Flag.

Žanrovskom raznovrsnošću Merchandise samo dokazuju otvorenost i neograničenost u shvatanju muzike i umeće da različite poglede na svet prenesu kroz muziku. Važe za bend koji non-stop svira gdegod ih pozovu i gde žele, a bend je objavio veliki broj DIY izdanja. Što se zvaničnih izdanja tiče, Merchandise ima pet albuma: “(Strange Songs) In The Dark” (2010), “Children Of Desire” (2012), “Totale Nite” (2013), “After the End” (2014) i “A Corpse Wired For Sound” (2016), a poslednja dva objavio je i danas aktuleni izdavač benda, slavni 4AD, istorijski važna diskografska kuća u promovisanju cross over modernog i klasičnog rock zvuka.

Evropsku turneju bend najavljuje video spotom za pesmu “Right Back to the Start”, jednim od hitova s albuma “A Corpse Wired For Sound”.

Ulaznice mogu da se kupe po promo ceni od 600 dinara (limitiran broj) u Zaokretu, regularna cena je 800 dinara. Pretprodaja počinje od ponedeljka 13. februara.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s