Ride ima novi singl nakon dvadeset godina

Britanski shoegaze/indie rokeri Ride vraćaju se na scenu novim singlom „Charm Assault“, što je njihov prvi objavljeni materijal nakon dvadesetogodišnje pauze. Pesmu je producirao legendarni producent i DJ Erol Alkan i sadrži sve zvučne elemente koje publika očekuje od benda Ride: glasne gitare, jake ritmove i pitke harmonije.

Album, čija je objava zakazana za leto, biće objavljen putem izdavačke kuće Wichita Recordings, čiji su osnivači ranije bili zaposleni u izdavačkoj kući Creation Records, za koju je bend objavljivao svoj rani materijal. Za miks albuma zadužen je još jedan stari saradnik, Alan Moulder, koji je radio na njihovim albumima “Nowhere” i “Going Blank Again”, au međuvremenu je sarađivao i sa bendovima Arctic Monkeys, Smashing Pumpkins i The Killers.

Prema rečima frontmena benda, „Charm Assault“ je direktno izražavanje frustracije  i nezadovoljstva trenutnom političkom scenom u Velikoj Britaniji i predstavlja logični nastavak na njihovu raniju karijeru uzevši u obzir i dvodecenijsku pauzu.

Bend ispred sebe ima zakazane nastupe na renomiranim muzičkim festivalima kao što su Coachella, Primavera i Field Day.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s