José James predstavlja novo studijsko izdanje

JoseJames_LIATOM_Album_Artwork_UniversalMusic.jpg

José James predstavlja novo studijsko izdanje, prethodno najavljeno pjesmom “Always There“.

Novi album nosi naziv “Love in a Time of Madness” nasljeđuje zamijećeno studijsko izdanje posvećeno Billie Holiday – “Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday” (2015.), a predvodi ga već spomenuta pjesma “Always There”, koja je po objavi dobila i prateći videospot:

Love in a Time of Madness” donosi 12 pjesama, koje produkcijski potpisuje Antario ‘Tario’ Holmes. Album bilježi kolaboracije s Kortneyem Pollardom, bolje znanim kao Mali Music, na pjesmi “Let It Fall” te Oletom Adams na posljednjoj pjesmi “I’m Yours”. Novo izdanje ujedno je i novo iskustvo za Joséa – glazba s fokusom na R&B, pomiješana sa soul, electronic pop, i trap žanrovima. Također, na novom album čuje se utjecaj afričkog folka, američkog gospela te funka.

José James kaže kako mu je bitno dotaknuti ljude, no ovog puta ne samo srce i misli, već želi da ljudi plešu slušajući njegovu glazbu. “Mogu stvarati jazz albume do kraja života, no želim doći do ljudi. Volim Jamie xx-a jednako kao i Milesa Davisa.” Kaže James o albumu te nadodaje “Ovo je preporod nečeg što nisam vidio još od 90-ih, kada su se hip-hop, R&B te pop spajali na veoma zanimljiv način, kao Tribe, Erykah Badu, ili D’Angelo. Ovdje je sada posve nova generacija koja se ne boji sve to spajati zajedno. Svijet je ponovo spreman za ovako nešto.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s