Seine objavili spot za novi singl ‘Ko’

Grupa Seine objavila je novi singl i spot za pjesmu ‘Ko’.

‘Ko’ je treći singl s nadolazećeg albuma “Sno sna”. Nakon pobjede na najvećem regionalnom natjecanju bendova, banjalučkom Demofestu, Seine se vratio radu na albumu.

Spot za pjesmu pod imenom ‘Ko’ režirala je redateljica Marina Uzelac iz Pančeva, poznata po radu s grupama Artan Lili, Ti ili Nežni Dalibor.  Singl je snimljen u u muzičkom studiju “Šamarčina”, u Vrbasu (Srbija).

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitarista noisepop grupe Vlasta Popić. Vodeći se svojom unutarnjom nježno agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stječe slavu kao duhovni srodnik američkog freakfolk pokreta. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje pratećeg vokala, sviranje harmonike i udaraljki, a otprilike u isto vrijeme dvojac počinje svirati i u poznatijoj noise pop grupi Vlasta Popić.

Početkom 2011. Seine izbacuju svoj prvi album naziva ‘2007-2009’, nakon čega kreću s koncertima diljem regije. Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a pjesma ‘Valcer za kraj’ s debitantskog albuma završava i na prvoj kompilaciji regionalnog ‘Bistroa na rubu šume’. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa. Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća mono postavi.

Ostatak godine Ščapec provodi samostalno tražeći i stvarajući, snimajući skice i eksperimentirajući. Nakon tridesetak koncerata, Ščapecu se pridružuju Dimitrij Mekotanović (Vlasta Popić, Radost) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Škrtice), poznata lica s regionalne punk scene.

Početkom ove godine izbacuju svoj prvi bendovski singl ‘Kritika čistog Razuma’, te počinju svirati koncerte kao punokrvni bend, među kojima se ističe koncert u Muzeju Suvremene Umjetnosti u Zagrebu. U srpnju odlaze na Demofest u Banja Luku te u konkurenciji od 450 bendova osvajaju prvo mjesto i produkciju i snimanje debi studijskog albuma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s