Novembar, Balkan Revival & Skupljeni na brzinu večeras u Fabrici

Bend Novembar, Balkan Revival & Skupljeni Na Brzinu sviraće u Fabrici Studentskog kulturnog centra Novi Sad u subotu od 21 sat.

Krajem osamdesetih godina jedna od najperspektivnijih zagrebačkih grupa su bili Studeni Studeni, orijentisani na melodični punk rock, na tragu novog američkog zvuka. Grupa je uspela da objavi maksi singl “Čisto kao suza” (Search & Enjoy 1990.) a sa početkom rata je prestala sa radom. Njihov gitarista i pevač Goran Kostić Kosta se u leto 1991. godine preselio u Niš gde je odmah prihvatio ponudu da svira bas u grupi Glas Amerike. Mesec dana kasnije, Kosta je prešao na gitaru, grupa je dobila ime Novembar i zagrebačka muzička priča je nastavljena. Članovi benda su: Goran Kostić Kosta – vokal, Sale Đokic – gitara, Bojan Ranđelović – gitara, Milan Vidaković – bubanj, Nenad Pejčić – bas, Miroslav Uzarević Uza – gitara.

Balkan Revival je bend iz Vlasotinca nastao marta 2016. kao nastavak započetog sa polovine devedesetih. U novom sastavu sa žešćim zvukom (Punk-rock, sa primesama blues-a) sviraju: Milan Čalić – gitare, Miloš Petković – vokal, usna harmonika, Bratislav Vukadinović – bubanj, Miloš Dimitrijević – bas, prateći vokali. Prvo izdanje albuma benda Balkan Revival pod nazivom Borba petlova, objavila je u septembru 2016. izdavačka kuća iz Zagreba – Slušaj najglasnije! ( Listen loudest!). Bend je imao veliki broj nastupa na nekoliko festivala (Underground music fest, Rock On festival, Green fest, Serbia Roks). Početkom februara 2017. snimljen je singl Heroina, a do kraja godine izlazi novi album pod nazivom Ptica rugalica.

Skupljeni na brzinu je punk bend iz Novog Sada nastao 1995. u Novom Kneževcu. Posle pauze od par godina, ponovo su se SkupiliNaBrzinu krajem 2012. i od onda rade punom parom sa novom energijom i starim pravilom energično, kratko i jasno. Članovi benda: Ivica Petrić – gitara, vokal, Mario Blažević – bas, Miroslav Popov – bubanj. Cena ulaznice biće 300 dinara na biletarnici Fabrike.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s