Neonacisti proglasili Depeche Mode službenim bendom alternativne desnice

Richard Spencer se pojavio u medijima kao kontroverzni vođa alternativne desnice, a čak je jednom prilikom i šakom udaren na live televiziji.

Na jednoj konferenciji, član publike ga je upitao voli li rock glazbu, na što je odgovorio da su “Depeche Mode službeni bend “alternativne desnice”.

Kasnije je na Twitteru objasnio da je njegov odgovor bio šala, ali potvrdio je da je dugogodišnji fan Depeche Modea.

Kad je to sve stiglo do Depecheovaca, brzo su odbacili bilo kakvo povezivanje s Richard Spencerom i alternativnom desnicom. “To je smiješno, Depeche Mode nema nikakve veze s Richard Spencerom ili alt desnicom i ne podržava njihov pokret.” – rekli su.

Zapravo je fokus na Depeche Mode ironičan, s obzirom da je bend bio prilično jasan o svojem nezadovoljstvu s predsjednikom Trumpom, kojeg Spencer podržava.

“Što sam stariji, stvari koje se događaju u svijetu sve jače utječu na mene.” rekao je Dave Gahan u intervjuu za Rolling Stone. “Mislim na svoju djecu i u kakvom svijetu odrastaju. Moja kćer, Rosie duboko je pogođena s izborima prošle godine. Plakala je ,a ja sam samo ostao zapanjen.”

Njihov najnoviji video spot i pjesma ‘Where Is The Revolution’  služi i kao politička izjava na stanje u UK i SAD-u te daje uvid u ton njihovog novog albuma ‘Spirit’

mixmagadria.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s